Aranylövés

Friss topikok

  • Vérszegény éjszakai dúvad: Nem kell azért ennyire túlspilázni a dolgot. A linkelt cikk egy érzelmesnek szánt írás, pont olyan... (2009.09.04. 09:57) Konzervatórium
  • Aran-ka: Erdekes gondolatok... De nem lehet, hogy a demokracia mar 1; nem a kozos baratunk 2; jo uton halad... (2009.03.04. 10:10) A demokráciák nyugdíjazása
  • ern0: Majd megtudod, milyen szegénynek-cigánynak-falusinak lenni, amikor eljutsz valamilyen módon orvosh... (2009.02.28. 12:49) Széthullás
  • Irodai Patkany: Posztot még! (2009.01.03. 01:38) Piacisten meghalt
  • Tamás: Elég sok az agyatlan kommentező. Igen, akik az elveszett gumigyári munkahelyeket sajnálják. Ugyani... (2008.10.23. 00:28) Szocialista vendetta

Linkblog

Konzervatórium

2009.08.21. 04:12 - aranylövés

Címkék: magyar liberális konzervatív kretén

Olvasom ezt az írást és azon gondolkodom, hogy vajon ünneplésre okot adó tény, hogy vagyunk? A H1N1 vírus bizonyára megünnepelné létezését, ahogy a pandák is bulit csapnak száz év múlva, ha túlélik az olajkorszakot. De az ember több mint vegytiszta darwinizmus. És a magyarság sem egy mega Survivor, ahol érdemes minden tévés bejelentkezés kapcsán megünnepelni, hogy versenyben vagyunk. A teljesítményt kell elismerni és nem a létezést díjazni, ha a gyerek elmúlt 18. Különösen igaz ez ránk, akik ezer felett járunk.

 

Másrészt ezt az egész bizonytalan tartalmú és állagú ünnepet jó lenne kivenni a naptárból. Ahogy a többit is. Amíg az ünnepek az olcsó vásári mulatozást, televíziós-maratont és a hétvégi telek gondozását szolgálják, addig nincs sok értelmük. Kevesebb alkalma lenne a Konzervatórium szerzőjének is, hogy belerúgjon a balosokba és a liberálisokba. Akik szerinte „kívánalmuk szerint akarják formálni az együttélés alapjait”. Ahogy az a sunyi Kossuth és az a beteges bajkeverő Rákóczi. Én azért kíváncsian várom ettől a sráctól, hogy honnan számít eretnekségnek a társadalmi berendezkedésen gondolkodni? A feudalizmus, a rabszolgaság, vagy az ősközösségi állapotok sírja vissza egy mai magyar konzervatív?

 

Ha tovább olvassuk a cikket meggyőződhetünk arról, hogy a faszi egy igazi kretén. Nekimegy Batsányinak és mindazoknak, akik vannak/voltak olyan pofátlanok, hogy ugart, mocsarat és káromkodást lássanak a rögvalóságban. Hosszú lista. Nem Adyval kezdődik, de benne van csak az előző századból pl. Móricz, Babits. És olyan politikusokat lehetne ide citálni, mint Antall József, vagy Orbán Viktor.

 

És itt válik ijesztővé az egész írás, mert elkezd arról beszélni, hogy lehet „szeretni” az országot. Mintha most csinált volna végig egy brainstormingot Gesztivel és Gyurcsánnyal. Mintha nem ő billogozta volna meg fél perce a magyar történelem és kultúra legnagyobbjait, akik nem tudták eléggé „szeretni” a nemzetet.

 

A végén meg ostoba közhelyek sora. (Sajnos ennél én sem tudok jobbat.) Ha ez a magyar konzervativizmus, akkor tényleg érdemes még gyorsan ünnepelni egyet. Ennek az országnak nincs jövője.

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyloves.blog.hu/api/trackback/id/tr81326994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phaidros 2009.08.23. 21:25:45

"Olvasom ezt az írást és azon gondolkodom, hogy vajon ünneplésre okot adó tény, hogy vagyunk? "

Kinek mi. Téged az zavar, hogy más ünnepli? Ha gondolod ünnepeld a pandákét. :)

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.09.04. 09:57:54

Nem kell azért ennyire túlspilázni a dolgot. A linkelt cikk egy érzelmesnek szánt írás, pont olyan szókapcsolatokkal, amit a téma (haza) megkövetel, és aktuálpolitikai kiszúrásokkal. Kb. pont olyan, mint amilyenek az ilyen ünnepi alkalmakkor elhangzó ünnepi beszédek szoktak lenni.
Ünnepelni meg szokás, nem csak itt, máshol is. Egy kicsit jót tesz a léleknek.
süti beállítások módosítása