Aranylövés

Friss topikok

  • Vérszegény éjszakai dúvad: Nem kell azért ennyire túlspilázni a dolgot. A linkelt cikk egy érzelmesnek szánt írás, pont olyan... (2009.09.04. 09:57) Konzervatórium
  • Aran-ka: Erdekes gondolatok... De nem lehet, hogy a demokracia mar 1; nem a kozos baratunk 2; jo uton halad... (2009.03.04. 10:10) A demokráciák nyugdíjazása
  • ern0: Majd megtudod, milyen szegénynek-cigánynak-falusinak lenni, amikor eljutsz valamilyen módon orvosh... (2009.02.28. 12:49) Széthullás
  • Irodai Patkany: Posztot még! (2009.01.03. 01:38) Piacisten meghalt
  • Tamás: Elég sok az agyatlan kommentező. Igen, akik az elveszett gumigyári munkahelyeket sajnálják. Ugyani... (2008.10.23. 00:28) Szocialista vendetta

Linkblog

Aranyeső a szép kis házra, Aranyeső a családomra, jajj...

2008.08.14. 03:10 - aranylövés

Címkék: sport magyar olimpia

Egy ország várja az újabb és újabb olimpiai aranyakat. Magyarország nagyhatalom. Sportnagyhatalom. Ezért ott kell lennünk az elején. Mert jók vagyunk. Sportosak, erősek és kitartóak. Az egy főre eső olimpiai aranyak számában világelsők vagyunk. Összesítésben csak hetedikek, de majd kiszurkoljuk, hogy legyen ez még jobb is.

Lemegyünk a kocsmába. Rágyújtunk. Szofi vagy Marlboro. Legurítunk pár felest. Kísérőnek néhány sör. Hajrá magyarok! Ria-ria! Üvöltjük közösen. Kidagadnak az erek. A hájas tokák beleremegnek az erőfeszítésbe. Nagyhatalom. Világelső. Nemcsak a sportban. Az öngyilkosságban, a rákban, az elhízásban, a dohányzásban, az önpusztítás szinte minden formájában. Ki a jobb? Magyarok!!!

Nincs tömegsport, a gyerekek tömegei nem tudnak úszni, nincsenek kerékpárutak, mentális és fizikális állapotunkat tekintve világviszonylatban az utolsók közt kullogunk. De négyévente megmutatjuk. Azt hisszük, hogy a világnak, pedig dehogy. A világ nagyívben szar arra, hogy olyan sportágakban, amit rajtunk kívül három országban vesznek komolyan, mennyi aranyat harácsolunk össze. Kajakozás, öttusa, vívás. Nemzeti büszkeségünk a vízilabda. Világviszonylatban annyi nézőt vonzanak egy évben, mint a Bundesliga egy rangadómentes hétvégén.

Az úszásban is csak addig ficánkoltunk, amíg az ausztrálok és az amerikaiak komolyan rá nem álltak. Van egy régi vicc, amely azt veti fel, hogy az NDK úszói miért csak a női számokban érnek el sikereket? Azért, mert az NDK orvostudomány képes nőből férfit csinálni, de nem képes férfiből delfint. Az USA már tud. Phelps. Ezzel nem tudjuk tartani a lépést.

Előbb-utóbb elfogynak majd a magyar sikersportágak, mert másoknak is szükségük van azokra az önhazugságokra, amikkel évtizedek óta hülyíti magát a magyar társadalom. Most Kína lép át rajtunk, az az ország, ahol ugyanolyan lelkesedéssel pumpálják a mérgező kemikáliákat a levegőbe, ahogy a növekedési hormonokat a súlyemelőkbe.

Mi pedig továbbra sem vesszük észre, hogy a magyar olimpiai aranyak nem sikerek, hanem önpusztító hazugságok. Ha egyszer véget érnek, az talán fájdalmas lesz, de végre szembenézünk a valósággal.

(Azzal pedig senki ne jöjjön, hogy az olimpiai sikerek, és az olimpikonok példája alapozza meg a tömegsportot és az egészséges életmódot, mert ennek éppen az ellenkezőjét mutatja a hazai tapasztalat.)

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyloves.blog.hu/api/trackback/id/tr59615120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása