Aranylövés

Friss topikok

  • Vérszegény éjszakai dúvad: Nem kell azért ennyire túlspilázni a dolgot. A linkelt cikk egy érzelmesnek szánt írás, pont olyan... (2009.09.04. 09:57) Konzervatórium
  • Aran-ka: Erdekes gondolatok... De nem lehet, hogy a demokracia mar 1; nem a kozos baratunk 2; jo uton halad... (2009.03.04. 10:10) A demokráciák nyugdíjazása
  • ern0: Majd megtudod, milyen szegénynek-cigánynak-falusinak lenni, amikor eljutsz valamilyen módon orvosh... (2009.02.28. 12:49) Széthullás
  • Irodai Patkany: Posztot még! (2009.01.03. 01:38) Piacisten meghalt
  • Tamás: Elég sok az agyatlan kommentező. Igen, akik az elveszett gumigyári munkahelyeket sajnálják. Ugyani... (2008.10.23. 00:28) Szocialista vendetta

Linkblog

Szocialista vendetta

2008.08.30. 07:24 - aranylövés

Címkék: mszp fidesz gumi gyöngyös hiesz

Gyöngyös szocialista többsége visszahívta az ellenzék képviselőit a különböző bizottsági, felügyelőbizottsági tisztségekből. Elegáns, európai lezárása ez, a gumigyár távozása kapcsán kirobbant konfliktusnak. Hiesz György (a város polgármestere) bár nagyvonalú és végtelenül demokratikus gondolkodású ember, nem tűrhette tovább az ellenzék akadékoskodását, károkozását, pökhendi magatartását. Az ilyen fránya és felelőtlen politizálás miatt kellet 47-ben és 56-ban is betiltanunk a pártokat. Ezt akarjátok? Provokáltok minket?

Vigyázó szemetek Kínára vessétek! Ott átnevelő táborba kerülnek azok, akik mindenfajta környezetvédelmi szempontok alapján akadályozzák a kapitalizmus, a kommunizmus építését. Ne panaszkodjatok fideszes nyikhajok! Ha nem ez a Kennedybe oltott Gandhi lenne a polgármester, akkor Gyöngyös főterén kalodában várnátok az esti nyilvános botozást.

Lássuk be, olcsó árat fizettetek a példátlan gaztettért. Ezek a tisztségek a világ nyugati felén arra valók, hogy a kisebbség ellenőrizhesse a többség működését. A világ nyugati felén a választók értékelik (büntetik vagy jutalmazzák) a pártokat és nem a mindenkori többség. A világ nyugati felén egy Hiesz György maximum Le Pen sofőrje lehetne, ennyi etikai és politikai érzékkel.

Szerencsére nem ott vagyunk. A mi nagy-nagy szerencsénkre az ilyen tehetségek nem kallódnak el a börtön smasszerek világában. Mi megbecsüljük őket.

Féltem Hiesz Györgyöt. Ő egy következetes és karakán ember. Legközelebb majd kit fog visszahívni? Remélem, a nagy szíve nem sodorja bajba és nem megy neki a Gyurcsánynak. Tudom-tudom. A Gyurcsány is okozott némi kárt az országnak. No nem akkorát, mint a gyöngyösi Fidesz, de okozott. Nincs gazdasági növekedés, nincsenek beruházások, a tőzsde lejtmenetben és belepusztulunk az erős forintba.

Gyuri, tudom, hogy szíved szerint a Gyurcsányt is elzavarnád. Tudom jól, hogy már régen ott lapul az egyik fiók mélyén a bizalmatlansági indítvány. De kérlek, ne tedd! Te már bizonyítottál.

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyloves.blog.hu/api/trackback/id/tr9640572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaja 2008.08.30. 14:35:15

"Ezek a tisztségek a világ nyugati felén arra valók, hogy a kisebbség ellenőrizhesse a többség működését. "

Ott lehet, hogy igen, itt viszont arra, hogy megkadályozzanak mindent, ami jobb színben tüntethetné fel a másik felet. Tapasztalatból tudom. Akkor se legyen, ha jó dolog lenne, hogy el lehessen mondani, hogy ez sincs, meg az se lett. Hogy az esetleg az országnak-városnak kárt okoz, az nem számít, mert már rég csak szavazógépek vagyunk minkét oldal szemében.

renegade 2008.08.30. 14:45:53

Visszaütöttek, mi?

Tévedés ne essék, nem értek egyet a gyöngyösi szocikkal. Ez nem módszer. És öngól.

De szeretném felhívni a figyelmedet arra, aranylövés, hogy a visszahívás konkrét előzménye sajnálatosan kimaradt a postodból: az ellenzék megakadályozott egy félmilliárdos beruházást Gyöngyösön. Szerintem bárhol máshol Európában a helyi erők összefogtak volna azért, hogy munkahelyeket teremtsenek. Itt nem. Hogyne, hogy majd a másik fél profitáljon belőle a következő választáson. (Tuti biztos vagyok benne, hogy a sztori megeshetett volna fordítva is. De most így esett meg!)

És a munkanélküliek? Hát ők konkrétan le vannak... ejtve...

ati · http://notv.hu 2008.08.30. 14:46:22

persze, Gyöngyös túl jó hely egy ilyen gumigyárnak. Biztos vagyok benne, hogy bármelyik Fideszes város vezetése örömében lefosná a bokáját ha oda települne - és lefosná a bokáját a helyi mszp is, hogy végre csinálhatna valamit (adott esetben tiltakozást)...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.30. 15:00:35

renegade 2008.08.30. 14:45:53

"ellenzék megakadályozott egy félmilliárdos beruházást Gyöngyösön."


PONTOSABBAN: Az ellenzék NÉPSZAVAZÁST mert kezdeményezni a beruházásról.
Aminek a végeredménye BÁRMI lehetett volna: igen vagy nem is ...

Ez -úgy néz ki - a szocialistáknál a LEGFŐBB BŰN!

Vörös Erika 2008.08.30. 15:03:25

Gyakorló önkormányzati képviselő vagyok. Tudjátok esküt kell tenni a ciklus elején, hogy a település javát szolgálja a képviselő. Tudjuk, hogy Magyarországon már senkit sem érdekel az esküje, még akkor sem, "ha Isten őt úgy segéli"
Megdöbbent,amit Gyöngyösön a Fideszesek csináltak, ez a válasz szerintem a minimum...

Jack__Bauer 2008.08.30. 15:14:50

Kedves ati! Remélem a szomszédodba épül egy gumigyár! Csak hogy lefoshasd a bokádat.
Azért persze nem árt, ha van valami vízforrás is felétek, és nem az ivóvízhálózatra kötik majd rá a gyárat. Mert tudomásom szerint Gyöngyösön nem igazán lett volna más lehetőség.

A magunk részéről maradnánk az élelmiszeriparnál (húsipar). Jaaa, hogy azt a Hiesz Gyuri félék és tsaik szétlopták, ill. a Gyurcsány Fletó rezsime az adó- és járulékterhekkel ellehetetlenítette és ezért csődbement? Na igen, nem mindenkinek jár a többmilliárdos adókedvezmény...

sándor 2008.08.30. 15:16:21

A buta , pitiáner politikai lutrizásnak beérett a gyümölcse.Szegény Gyöngyös, szegény emberek. Majd bejárhatnak dolgozni Kecskemétre vagy Kalocsára...A Lakatos Pistáknak, Jóskáknak nem kérdőívet kell adni, hanem munkát! hüjék! pontos jével kisbetűvel
"annál jobb itt, minél rosszabb"

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.08.30. 15:21:07

Vörös Erika

Te is csak egy vörös vagy!
lol

Annyira szánalmas a postíró...

A fidesz megfúr egy félmilliárdos munkahelyteremtő beruházást, és a szocikat baszogatja...

zero ·

Baszod, a tandíj elleni szavazás se a tandíj ellen ment, hanem a szocik ellen.
Neked van vastag bőr pofikádon.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.08.30. 15:23:26

Jó ez a poszt, hangnem, tartalom abszolút összeillő. Ugyanezt látom én is: sasika61mondja.blog.hu/2008/08/29/statarium_gyongyoson

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.08.30. 15:27:47

A szocik direkt kiprovokálták a népszavazást a fideszből, hogy elmenjen a gumigyár, és legyen ürügy kibaszni a fityeszeseket a bizottságokból.

Szal a szocik miatt nem lett Gyöngyösön gumigyár...

Kenedy1 2008.08.30. 15:39:12

Magyarország tudniillik nem jogállam.

==T== 2008.08.30. 15:59:18

Annak az indiai gumnigyárnak jelenleg egy EU szabványoknak is megfelelő gyáregysége sincs. Tudtommal a jelenlegi üzemei Indiában, Zimbabwe-ban és Dél-Afrikában vannak.

A gyár működéséről tudomásom szerint jelenleg semmiféle hatástanulmány nincs.

Ugye mindegyik a messze földön szigorú környezetvédelmi előírásairól híres.

A fidesz nem megakadályozta a gyár építését, hanem nészavazást kezdeményezett róla.

A gyár indoklásában a népszavazás mellett megnevezett okként ott szerepelt még a hazai bürokrácia lassúsága is...

nyuuz 2008.08.30. 16:05:11

Ez egy Index címlap ? Ez a szélsőbaloldali mocsok cikk ? pffff...... amúgy a Fidesz csak népszavazást kezdeményezett, hol itt a gond ? A településnek ez nem kis változást jelentett volna, úgyhogy minimum meg kell kérdezni az embereket... ez már amúgy se demokrácia... megy a kitiltás, feketegazdaság, média elhallgattatása, újabb törvények a diktatúráért, és Index címlapon szélsőbaloldali mocsok... gratulálok ehhez az ideokádott szarhoz...

Nádasi Balázs 2008.08.30. 16:13:03

"kolbászoszsömle"

Szánalmas, hogy valaki nevével vállalja a véleményét, te meg baszogatod. Milyen jogalapon? Adj te is nevet, úgy merd vállalni véleményed.

Másfelől a posztoló ránézésre egy debil. Harmadfelől a hozzászólók többsége meg dettó debil, ha félinformációk birtokában meg merik alkotni a véleményt: "szemét mszp!" és "szemét fidesz"!

Számomra a következő dolgok egyértelműek: 1) Egy ekkora beruházásnak, munkahelyteremtésnek mindenki örül, ezzel mindenki jól jár, kivéve az aktuális ellenzéket, mert akkor a következő ciklusban is ellenzék lesznek. 2) Ha valami környezetszennyező, akkor naná hogy nem szabad megépíteni, akármennyi pénz jön be belőle! 2a) A gumigyárak általában környezetszennyezőek. 3) Ha valami környezetszennyező, akkor arról nem népszavazást kell rendezni, hanem a környezetvédelmi szervekkel meg kell akadályoztatni a beruházást. Nem a népnek kell eldönteni, hogy az környezetszennyező-e vagy nem. 3a) Természetesen, amennyiben Gyöngyös egy nyugodt kisváros, teljes foglalkoztatottsággal illetve nyugdíjasokkal, akkor oda minek munkahelyteremtés? Ha egy üdülőtelep, oda minek gumiabroncsgyár? Nem tudom a választ ezekre a kérdésekre, csak felvetettem, hiszen ha e kettő akármelyike igaz, akkor természetesen NEM kell se gumigyár, se más munkahelyteremtés. 4) Nem tudom, hogy ez a gumigyár környezetszennyező lett volna-e, csak azt, hogy bizonyos biztonsági kockázatokat jelentett volna a felépítése. 5) Noha Gyöngyös elesett ettlő a beruházástól, egy rakás másik város "reménykedik", vagyis, egy rakás másik város SZERETNÉ ha lenne ott gumigyár. 6) Vagy a fideszes képviselők megszegték esküjüket, és direkt kárt okoztak városuknak, vagy nem szegték meg esküjüket, és akkor az mszp-sek megrágalmazták őket. Próbáljunk már meg oldalfüggetlenül, előzetes prekonvenciók nélkül ("szemét mszp-sek" vs. "szemét fideszesek") dönteni, saját magunk.

üdv. NB

Sector 2008.08.30. 16:32:56

nyuuuz: hallottál már olyanról, hogy irónia? :)

states 2008.08.30. 16:36:15

Kiváncsi lennék, azok közül, akik most itt is hullatják a krokodilkönnyeiket a gumigyárért, hányan laknának szívesen mellette. Egyse, így megy ez Banánisztánban...

arti 2008.08.30. 16:41:57

Én a Bp-i Taurus gumigyár mellett laktam 32 évig. Nem állítok mást, mint, hogy 32 évig ha friss levegőt szerettem volna a családomnak elkellett menne budára, a hegyekbe.
Valószínű, hogy egyesek nincsenek tisztába azzal. hogy mennyi adalékanyagot használnak fel a gyártás folyamán. /korom. kén... stb/
Szerintem a városnak éppen elég elviselnie a szomszédságábaan működő erőművet és az ehhez tartozó külszíni fejtést.
A polgármester csak a saját karierjére gondol.

kamasuka 2008.08.30. 16:46:07

Veresek! Férfiak és asszonyok!

Volt egy népszavazási kezdeményezés amihez összegyűlt a megfelelő számú aláírás és így azt kiírtak. Mivel érvényes lett, értsétek veresek: elegen mentek el szavazni és nem kértek a gumigyárból a városiak, így nem Gyöngyösre települt az a szar, környezetszennyező szutyok. Ennyi. Amit tett a városvezetés, az meg őket minősíti. Vörös Erika meg ne ferdítsen, mert ha egy szutyok vállalat jön, és rövid távon 500 embernek ad munkát, majd hosszú távon évtizedekbe és még több városi pénzbe tellik az, hogy a cég által okozott környezeti károkat helyreállítsák, akkor miért is szolgálná az a városiak érdekeit?
Olyan ez, mint amikor a négyes metró kapcsán azt írják a libsik, hogy az értünk van, holott a kutya tökének sem hiányozna, ha nem épülne meg, különösen a dugók, és az értelmetlen nyomvonal kapcsán ...

aranylövés 2008.08.30. 16:46:14

1. Nem akartam állást foglalni a beruházás ügyében, mert nincsenek infóim a részletekről. De, önmagában egy beruházás mellett nem lehet elégséges érv, hogy munkahelyeket teremt. Ez kevés. A környezetvédelem sokkal erősebb érv.
2. Bőven el tudom képzelni a gyöngyösi Fideszről, hogy kamu volt az egész népszavazás és csak keresztbe akartak tenni a szociknak. A magyar politikai kultúrában ez nem lenne példa nélküli eset. Se itt, se ott.
3. Ha biztosak lehetnénk abban, hogy a Fidesz szemétkedett, akkor is tiltakoznunk kellene a visszahívások ellen. Mert ez antidemokratikus. Egy demokráciában nem dolga a kormányzó erőknek, hogy büntetésbe vágják az ellenzéket.
4. Képzeljük el, ha kettős állampolgárság elleni kampány után a kormányzó Fidesz kirakjak a szocialista parlamenti képviselőket a parlamenti bizottságokból és azt mondja, hogy nem méltók arra, hogy végezzék a munkájukat, mert az ország ellen politizálnak.
5. Elismétlem. Eldönteni, hogy mi jó a városnak, az országnak az kizárólag a választópolgárok joga. A pártok igyekezhetnek meggyőzni erről vagy arról bennünket, de nem vehetik el tőlünk az ítélkezés jogát. Mert az nem demokrácia.
6. Mindig örömmel tölt el, ha azt látom, hogy a nácik nemcsak a világot nem értik, de az iróniát sem.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.08.30. 16:48:40

Nyuuz,
te nem érted, amit olvasol. Ez neked szélsőbaloldali "mocsok cikk"?

Darth Revan 2008.08.30. 16:50:43

Gyongyosi voltam es nem kulonosebben zavart a MERT legszennyezese (amugy meg nem keved penzt oltek bele, hogy csokkentsek a szennyezest). Radasul a varos is profital a MERT kozelsegebol (a legszennyezes miatt is fizet valamit a varosnak).

Hihetetlen, hogy helyi politikusok megakadalyoztak, hogy par szaz munkahely teremtodjek a varosban. Az a legkeveebb, hogy eltunnek az alvegen, a sok ingyenelo lehoto (persze a masik oldal is ingyenelo lehuto, de legalabb megprobalt valamit tenni a varosert is - bar valoszinuleg nekik is csurrant-cseppent volna valami - lehet, hogy ez bantotta a helyi fideszt? Hogy nem oket korrumpaltak?

arti 2008.08.30. 17:09:21

"Darth Revan"
Ami a korrupciót illeti, mindenki magából indul ki. Bevallásod szerint magad is Gyöngyösi "voltál".
Így könnyű kiállni egy olyan beruházás mellett ami lehet, hogy a környékbeli borászoknak okoz esetleg megélhetési gondot. Valamint azoknak akiket alkalmaznak.

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.08.30. 17:09:42

Szal' innen, ahol nem lesz gumigyár: egy beruházást, amelyik magában hord bizonyos ilyen-olyan kockázatokat (környezet-szennyezés, netán katasztrófa) nem megfúrni szoktak, hanem GARANCIÁKAT kérni, és ha ezeket a gyár nem teljesíti, a szakhatósággal a működtetést MEGAKADÁLYOZNI.

Amikor Pakson történt-ami-történt, nem bezáratták az erőművet, hanem addig nem adtak engedélyt a meghibásodott blokk újraindítására, amíg rendbe nem tették a portájukat.

Szegény gyöngyösiek (mi) meg szegény környező települések olyan nagyon szenvedünk a Mátrai Erőmű ZRt-től, hogy évekig ment a huza-vona, hogy melyik falu kapjon és mennyit a "füst-pénzből":-)))

Szóval miután ez lehet hogy jó beruházás lett volna, de lehet hogy nem, ezért talán illett volna esélyt adni rá - no nem népszavazással, hiszen jómagam sem, de a 89 éves Joli néni sem közgazdász-vegyész-energetikus, hogy szakmai kérdésekben megnyilatkozzak, levéve a felelősséget Hiesz kartárs és elvtársai válláról - és inkább majd ha már kész a gyár, talán akkor lengetem meg az alkarom a használatba vételi engedély kapcsán, addig meg inkább építgetem a kapcsolatokat a szakhatóságokkal, hogy a Tisztelt indiai befektetőt úgy tartsuk ott, hogy mindenkinek (de legfőképpen nekünk) jó legyen.

Most így jó lett??? NEM! Kinek a hibája? Hát akkor meg???

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.30. 17:10:54

kolbászoszsömle 2008.08.30. 15:21:07

A tandíjnál a tandíjról szavaztam. te nem?

Az a te hibád ....baszod.

Darth Revan 2008.08.30. 17:16:29

arti:

Vajon miert jottem el Gyongyosrol? Csak nem azert, mert nem talaltam megfelelo allast?

A XXI. szazadban meg talan mar kepesek a legszennyezest a minimumra csokkenteni.

Amugy a kornyezetvedoktol tele van a hocipom, amikor gondolkodas nelkul mindent ellenzenek.

Fleurs Du Mal 2008.08.30. 17:18:19

Tehát, egy olyan környéknek, ahol amúgy is ritkás a munkalehetőség (észak-magyarország ilyen szempontból bajban van, még mindig) az a megoldás hogy MINDEN gyárat kirugatunk?

Ugyan már emberek. Nincsen (ismétlem: NINCSEN) olyan gyár, amelyik nem környezetszennyező. Aki nem akar belőle, az menjen be egy lakatlan terület közepére és legyen önellátó, mert keresete sem lesz.

Lehet válogatni.

Amúgy megy: mocsok banda a fidesz meg az mszp is. Csakhát már megint az emberekkel basztak ki. Van ilyen.

arti 2008.08.30. 17:26:31

Gondoljunk, arra, hogy mit igértek a Dunaújvároban épült gumigyár mellett kardoskodó SZDSZ-esek.
Az, hogy rabszolgák az ott dolgozók az márr kiderült, valamint az is, hogy szlovák munkavállalók érkeztek a magyar munkahelyekre.
A szakszervezet semilyen érdemi akaratot nem tud elérni.
Így történt ez Esztergomban is az autógyárban.
Akkor milyen munkahely teremtésről beszélünk?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.08.30. 17:29:24

Nádasi Balázs ·

Ha valaki nem érti a viccet, iróniát -még, ha az szar is-, akkor azzal nem tudok mit kezdeni.

A népszavazás arról szól, hogy megkérdezed a nyuggereket, hogy épüljön-e valami olyan dolog a városba, aminek épülése közben teherautók fogják szállítani az ablakod alatt a cementet, aztán, ha felépül, 900 új munkahely lesz, amit zömében fiatalok fognak betölteni, akiknek gyerekei lesznek, akik kiabálni meg focizni fognak azon a csendes környéken, amelyen végnapjaidat tengeted.
Nah, akarod-e, hogy a szemét szocik egy ilyen monstrumot telepítsenek ebbe a csendes kisvárosba??!

A környezetvédelmi szempont persze fontos, a környezetterhelési kockázat szintén, de kilencszáz munkahely a város és vonzáskörzetének lakosságához (cca 77000 ember) mérten is sok.
Ár-érték arány a kérdés, és ez az, amit a lakosság valóban nem tud megítélni, ehhez szakemberek kellenek, akik megaszondják, hogy hova épülhet milyen feltételek mellett a micsoda.
Ezt szabványnak hívják, amitől nemigen lehet eltérni, mert ha eltér, nem kap működési engedélyt az üzem.

Aranylövés

"3. Ha biztosak lehetnénk abban, hogy a Fidesz szemétkedett, akkor is tiltakoznunk kellene a visszahívások ellen. Mert ez antidemokratikus. Egy demokráciában nem dolga a kormányzó erőknek, hogy büntetésbe vágják az ellenzéket."

A kormányzó erőnek mi a dolga a szabotőrökkel?
Hagyni kell érvényesülni őket, hadd tegyék a dolgukat a demokrácia nevében, vagy elzavarni őket a fenébe, hogy otthon rongáljanak, hiszen a kormányzó erő a többség akaratát képviseli, amit nem tud érvényesíteni a kisebbség miatt?

"5. Elismétlem. Eldönteni, hogy mi jó a városnak, az országnak az kizárólag a választópolgárok joga. A pártok igyekezhetnek meggyőzni erről vagy arról bennünket, de nem vehetik el tőlünk az ítélkezés jogát. Mert az nem demokrácia."

Képviseleti demokráciában élünk nyuszómuszó, nem pedig közvetlenben...
Az Ítélkezést úgy híjják, hogy parlamenti meg önkormányzati választás, nem pedig úgy, hogy népszavazás.
Vagy ez mind irónia?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.08.30. 17:34:43

zero ·

_én_ olvasgattam blogokat, fórumokat, beszéltem emberekkel, sőt, nézegettem a kampányt is.

Az emberek Gyurcsány ellen szavaztak, nem a feltett kérdésekről.
És erre még büszkék is voltak. :)

Tomzone 2008.08.30. 18:04:17

Ugy hallottam, Gyongyos meg jobb lehetoseget kap a gumigyar helyett: Europa legnagyobb meretu atomtemetojet keszulnek letrehozni. Nepszavazast arrol fognak kiirni, hogy a mintegy 1000 m-es melysegben levo agyagos talajreteg, az emberek szerint is megfelel e a vizzaro retegekkel szemben tamasztott kovetelmenyeknek...

tata86 2008.08.30. 18:13:54

Horváth Zsuzsa szokta mondani, hogy el kéne dönteni, hogy elkezdjük kiépíteni a XX. századi ipart Magyarországon, és leszünk újra vas és acél (gumi) országa, 500 forintos , és fog ez még lejjebb is menni, órabérért, vagy elkezdjük feljeszteni a XXI. századi ipart. Ahhoz viszont nem autópályák és gumigyárak kellenek, ahol dolgozhat a proli.

Mi lenne, ha kedvenc szoci képviselőink olyasmit intéznének, hogy programozóknak, mérnököknek, fizikusoknak, kémikusoknak, orvosoknak, pedagógusoknak, egyetemi tanároknak stb hoznak befektetőt, és teremtenek munkahelyet? És biztosítják a színvonalas képzés alapvető követelményeit? De nem, ezek inkább menjenek ki külföldre...

Csendes 2008.08.30. 18:26:39

Csak csendben kérdezem, mit irányit az a csodadiplomás, ha a proli nem dolgozhat? Az a fertelem, haszontalan, kimondhatatlan proli?

tata86 2008.08.30. 18:37:30

Csak csendben jegyzem meg, hogy szándékosan félreértettél, és demagóg vagy. Amúgy itt vagy 1millió cigány, nem kell félni attól, hogy Magyarország egy nagy vízfejjé válik és fizikai munkát senki nem fog végezni...

Spermahajder 2008.08.30. 18:41:19

Minden esetre, lett volna 900 embernek munkahelye. Ezt a Gyöngyösi munkanélküliek bizonyára értékelik. Függetlenül a könyezetvédelmi tanulmányok következtetéseitől.

Merenge 2008.08.30. 18:43:38

Nem csodálom, hogy egy olyan országban ahol a légkalapácsolónak esze ágában sincs felvenni egy fülvédőt, vagy emberek napi 8-10 órát dolgoznak félmeztelenül az extra magas UV-B-s napokon,
TEHÁT A MAGUNK EGÉSZSÉGE SEM FONTOS!,
ott olyan dolgok hogy környezetvédelem, fenntartható fejlődés egy akadékoskodó, gáncsoskodó magatartásforma.

Miért baj az ha egy közösség maga akar dönteni a közvetlen környezetüket hosszú időkre befolyásoló beruházásról???

Miért nem lehet elszakadni ettől a pártállamból itt maradt "mindent megmondanak nekünk felülről" viselkedéstől???

Miért nem gondol senki arra, hogy olyan beruházásokat kellene kitalálni, befektetőket szerezni hozzá, amely egyaránt jó embernek, állatnak, a FÖLDnek???

Miért nem azon gondolkozunk, hogy mi a f*szt lehetne kezdeni a 15 Ft-os almával, miért kell ide egy INDIAI, nem JAPÁN, még csak nem is amerikai GUMI gyár???

Miért nem telepítünk budapestre veszélyeshulladék raktárat, vagy atomtemetőt, vagy vegyszergyárat???

Ja és mindenhez tegyük hozzá, még ha semmi köze sincs hozzá, hogy Orbán és a Fidesz is bekaphatja!!!

Merenge 2008.08.30. 18:47:01

Fülig Jimmy:

Nem 900 hanem 500!
Ugye nem baj ha holnap a szomszédodban festékkeverő üzemet nyitok? Legalább 10 embernek adnék munkát, az ugye fontosabb a TE életednél?

Dr Genya 2008.08.30. 18:51:25

Szoval a Fidesz elkúrta Gyöngyösön. Nem kicsit, nagyon. Nem lesz se gumigyár, se munkahely, se beruházás, viszont sikeruült magasan fenn lobogtatniuk a narancssárga lobogót (milyen szépen száll a szélben... mint egy igazi 50-es évekbeli propagandafilmben...).
Eddig OK, a politikai érdek (kevesek érdeke) minden, a gazdasági érdek (a másoké, akár sokaké) alárendelődik ennek, ez így volt régebben is, már megszoktuk, és majd megszokjuk újra ha kell.
Na de ki az aki arra vállalkozik hogy a Fidesz ebből kimosdassa? És ebből is a 'szemétszocik' retorikáját támassza alá? Fizetett bértolnok vagy egy szerencsétlen elvakult ... ember?

Fülig Jimmy 2008.08.30. 19:05:50

Merenge: nem 500 hanem 900. És nem festékkeverő hanem gumigyár. Mellesleg a legszigorúbb környezetvédelmi előírások betartásával.

Merenge 2008.08.30. 19:07:14

Dr Genya:

Gondolom magadból indulsz ki, de rossz hírem van, közeleg a vég és a hozzád hasonló pénzért az elvtársakhoz dörgölődző bérfirkászoknak elzárják a pénzcsapot és akkor majd mehetsz a szlovákiai gumigyárba melózni 10 kopejkáért...

Egyrészt nem a fidesz kezdeményezte az ALÁÍRÁSGYŰJTÉST A HELYI NÉPSZAVAZÁSHOZ, nem akarták megfúrni a dolgot, csak szerettek volna a helyi civilek is beleszólni a beruházásba.

Másrészt úgy jön ide a szemétszoci (jó összetétel) retorika, hogy az elvtársaknak csak így megy, ha nincs ellenfél, nincsenek szabályok, illetve csak ők hozhatják őket. Ha egy kis szembeszél támad, akkor hagyjuk a fenébe, nem fog menni a törvénytelen út...

És akkor fel lehet tenni a rohadtfideszésazarohadtorbán lemezt!

Ennyit tudtok..

kamasuka 2008.08.30. 19:09:47

A Fidesz elkúrta? Népszavazás volt ahol az ottélők nem akarták a gyárat. Fel kéne már fogni!

Merenge 2008.08.30. 19:12:30

Fülig Jimmy:
légyszi támaszd alá valamivel, legalább egy linkkel a 900-at!

Gondolod a festékkeverő üzem rosszabb mint a gumigyár?

Milyen "legszigorúbb környezetvédelmi előírások betartásával"-ról beszélsz? Szintén legalább egy linket kérek!

Itt egy kis olvasmány:
"Tatár László egy miskolci cég által írt környezeti előtanulmányra hivatkozott, amely szerint a gyártástechnológia során olyan policiklikus vegyületeket alkalmaznak, amelyeket 2009-től kitiltanak az Európai Unióból. A gyártás során keletkező korom pedig rákkeltő hatású - mutatott rá a politikus."
www.mfor.hu/cikkek/Tizre_apadt_az_indiai_gumigyar_lehetseges_helyszineinek_szama.html

fran 2008.08.30. 19:13:36

Srácok vitatkoztok itt mindenféle politikai indítékokról, amikor innen a Bakonyból is egész egyértelműen világos, hogy az indai cég csupán arra ment rá, hogy méginkább tudják zsarolni az országot , városokat, adókedvezményért engedékenyebb elbírálásért. Csupán ürügy volt nekik a népszavazás a kihátráláshoz. Olvassátok el Az öreg hölgy látogatását, nem először történik az ilyesmi. Ott meg is ölték volna a kocsmárost csak, hogy egy kis ipar betelepedjen.

Machiavelli 2008.08.30. 19:16:59

Nagyon fájhat a szociknak, hogy elmarad a gigantikus korrupciós pénz - legalábbis, amit ők annak tartanak, de valójában fillérekért árulják el a választóikat - és ez a gaz Fidesznek köszönhető, amelyik félti Gyöngyöst a giga-környezetszennyezéstől. Gratula. Az igazán nagy baj az, hogy ezek a szocik még nem a lámpavason lógnak, hanem tűrjük őket...

Pszt! 2008.08.30. 19:24:49

A köcsög fideSS minden jót megpróbál ellehetetleníteni, mert minél rosszabb, annál jobb!

Merenge 2008.08.30. 19:40:15

Végre két értelmes ember: fran és Machiavelli!

Pszt! látom sikerült levonnod a következtetést, gratula!
Nem kell itt ellehetetleníteni semmit, már a szoci haverjaid megtették, és ezt nem én találtam ki, a főnök (gyf) mondta! (öszöd)- ugye emlékszel!?

Én remélem, hogy már csak hónapok kérdése és végre visszaállhat arra a tudatos útra az ország, amiről 2002-ben sikerült leszédítenie ennek a hataloméhes ultrakapitalista csűrhének!

p.nyúl 2008.08.30. 19:55:09

mekkora komcsi vagy te öcsééém, beszarás!

Fleurs Du Mal 2008.08.30. 21:38:48

Ejha, szép kis társaság jött itt össze.

A többi gumigyárat ne küldjük már el a picsába, ha már ennyire belejöttetek (pl a Continental magyar gumi üzemeit)? Elvégre is, szennyeznek azok is. Sőt, a legtöbb vegyüzem is. Ilyen alapon a BorsodChemet is be lehetne zárni, természetesen tisztán népszavazás útján.

Ja, vagy azok magyarok, és a magyar kemikália nem épp ártalmas hanem használ az egészségnek?

Kettős mérce, kicsit?

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2008.09.10. 22:10:15

Bocs, hogy beleszólok, de érdemes lenne megnézni a Dunaújváros mellett felépült Hankook gumigyár esetét. Nem emlékszem pontos számokra, hogy mennyibe került az államnak (tehát nektek és nekem, akik adót fizetünk), elhangzottak 60-120 milliárd Ft közötti összegek is. Konkrét emlékem van viszont arról, hogy a 6-os út Hankook környéki, 10 km-es szakaszát 26 milliárdól újították fel két éve. (Nem tévedés, annyiból, amennyiből akkoriban 10 km autópályát simán felépítettek volna nulláról.) Ezt amúgy két büszke tábla hirdette a felújított szakasz két végén, szóval nem tűnt fikciónak.
Ezért a (jó)pár tízmilliárdért kaptunk egy helyet, ahol max. 500 (a valóságban inkább 300) embernek adnak munkát. Azt sajnos nem kötötték ki, hogy ezek magyarok és munkanélküliek legyenek. De ha még azok is lettek volna, és ha megmaradnánk egy igencsak alulbecsült, 50 milliárdos össz-támogatásnál, akkor is ez munkahelyenként 100 millió forintot jelent. Ennyiből minden munkavállaló családi házat vehetett volna a környéken, és valami eladható terméket gyártó, környezetbarát vállalkozást is el tudott volna indítani (pl. biogazdaság).
Megéri nekünk gumigyárat építeni bárhol is?

dowNLoad · http://www.rense.com 2008.09.15. 13:04:43

Biztos, hogy KÉKESTETŐRE kell a gumigyárat építeni? Nem-e lehetne-e egy ciánmosó aranybányát? Az is teremt munkahelyeket. Az igen ritka magyar hegyeket nem inkább idegenforgalomra kellene ráállítani, olcsó és jó (vagy nem annyira olcsó de jó) szállodákkal és a HELY ADOTTSÁGAINAK kihasználására épített létesítményekkel??? Ja hogy az nem hoz AZONNAL akkora bevételt, (zsebbe meg semmit) és nem 1év alatt épül fel??? Persze a gumigyár 2-3év múlva, ahogy jött, úgy el is mehet, ha pl. alsó-mozambikban olcsóbb lesz a munkaerő.

Tamás 2008.10.23. 00:28:27

Elég sok az agyatlan kommentező. Igen, akik az elveszett gumigyári munkahelyeket sajnálják.
Ugyanis minden körülményt együttesen értelmezve kellene véleményt alkotni.
A Mátra tiszta levegője elvileg természeti értékünk. Ennek ellenére a MERT miatt a Gyöngyös levegőszennyezettsége több alkalommal határérték felett van. Érdekes, mi?
Aztán a mátrai borvidékkel is gond van, ami eddig híres volt, és sok embernek munkát adott, eltünt. Most szűnik meg a nagyrédei Szőlőskert Zrt, szóval zöld munkahelyek tömegesen szünnek meg, és ahelyett, hogy e folyamat okain és felelősein gondolkodnátok, inkább választanátok a legpiszkosabb ipari munkahelyeket, csak azért mert a szocialista polgármester azt tolja az arcotokba?
Jó lenne, ha felnőnétek, és eljutnátok oda, hogy belátjátok azt is, ha hibáztok. Csupán azért, hogy tovább tudjatok lépni.
Mellékesen javaslom az Alkotmány tanulmányozását azon politikusok számára (is), akik bátran belepofáznak ebbe a témába, anélkül hogy szakmailag bármi közük is lenne hozzá: "Tudományos igazságok kérdésében dönteni, kutatások tudományos értékét megállapítani kizárólag a tudomány művelői jogosultak." (A Magyar Köztársaság Alkotmánya, 70/G. §)
süti beállítások módosítása