Aranylövés

Friss topikok

  • Vérszegény éjszakai dúvad: Nem kell azért ennyire túlspilázni a dolgot. A linkelt cikk egy érzelmesnek szánt írás, pont olyan... (2009.09.04. 09:57) Konzervatórium
  • Aran-ka: Erdekes gondolatok... De nem lehet, hogy a demokracia mar 1; nem a kozos baratunk 2; jo uton halad... (2009.03.04. 10:10) A demokráciák nyugdíjazása
  • ern0: Majd megtudod, milyen szegénynek-cigánynak-falusinak lenni, amikor eljutsz valamilyen módon orvosh... (2009.02.28. 12:49) Széthullás
  • Irodai Patkany: Posztot még! (2009.01.03. 01:38) Piacisten meghalt
  • Tamás: Elég sok az agyatlan kommentező. Igen, akik az elveszett gumigyári munkahelyeket sajnálják. Ugyani... (2008.10.23. 00:28) Szocialista vendetta

Linkblog

Kína, Te állat!

2008.08.22. 06:29 - aranylövés

Címkék: kína tibet olimpia peking sportdiplomácia szöul éremtábla

 

Megnyerik az éremtáblát. Jönnek, mint az oroszok. A törökök. A tatárok. A hunok. A vandálok. Zúznak keményen.

A csapatsportokban pofára esnek. Sehol nincsenek fociban, kosárban, kézilabdában. A brazilok simán verik őket röplabdában. De semmi baj, az agyondoppingolt súlyemelők hozzák kilószámra az érmeket. Kosárlabdában kettőt osztanak, súlyemelésben tizenötöt. Triatlonban szintén kettőt, tornában tizennégyet. A kínai csoda nagyjából annyi, hogy lenyúlták az egykori szocialista sikersportágakat. Az NDK és a Szovjetunió örökébe léptek. Két évtizede Szöulban még a kommunista rendszer és a szocialista ember felsőbbrendűségét hirdette az éremtábla. Az oroszok nyertek (55), a második helyen az NDK végzett (37), a coca-cola mámorban fetrengő USA csak harmadik (36) lett. A magyar-bolgár-román „aranyháromszög” simán verte a burzsuj és önpusztító Nyugat-Európát.

Aztán 90-ben feketén-fehéren kiderült, hogy ezek az aranyak szart sem érnek. A dopping, a sportdiplomácia és a diktatúra marketing könnyen produkál(t) eredményeket ezekben a peremsportágakban, melyeknek (úgy egyébként) semmi keresnivalójuk az olimpia programjában. A létüket nem a népszerűségüknek köszönhetik, hanem éppen annak a nagyfokú érdektelenségnek, ami körbeveszi őket.

Ha az éremtáblára nézek, akkor azt látom, hogy a kínaiaknak még van húsz jó évük. Aztán belefulladnak a szmogba, a pártállami erőszakba és abba, hogy állatokként kezelik saját polgáraikat. Megszabják, hogy hol éljenek, milyen ütemben szaporodjanak és a testüket hogyan roncsolják egy torz olimpiai eszme jegyében (női súlyemelés, női torna).

De valahogy erről most nem illik beszélni. A Pekingbe akkreditált újságírók, élükön a jó Baló Gyurival, olyan gyorsan idomultak a kínai kommunista párt elvárásaihoz, mintha még mindig Grósz Károly lenne a főnök ebben az országban. Egy kurva szót nem ejtenek Tibetről, vagy a bebörtönzött politikai foglyok százezreiről. Miközben nem tudok úgy megnézni egy közvetítés, hogy ne halljak hozsannákat a házigazdák precizitásáról, a grandiózus költségvetésről, vagy a kínai sportolók csodás eredményeiről.

Nem az érmek fontosak. Nem a rekordok. A humanitás és szolidaritás emelhetné az Olimpiát minden más sportverseny fölé. Ehelyett a közöny, a szponzor pénz és a politikai számítás itatja át.

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyloves.blog.hu/api/trackback/id/tr3627067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szolf Ész 2008.08.22. 09:17:49

Az egész olimpiai ezzel együtt és enélkül is kurva nagy válságban van. Mert, hogy egyszerű lenne megtenni Kínát bűnbaknak, rájuk kenni, hogy szétdoppingolva az agyukat nyertek egy szekérderék érmet, meg meghamisítottak mindent a tornászkislányok anyakönyvétől az olimpiai megnyitóig, de, hát tegyük a kezünket a szívünkre: szvsz a legtöbb sportban ez van. Különös tekintettel az úszásra, ahol a világrekordok úgy dőltek, mint fák a tarvágáskor. Haha cáparuha meg mélyebb medence.
Max. kicsit másképp csinálják az amcsik meg a többiek, akiknek pénze van: nincs átnevelőtáborba zárás, és a delikvens kap jópár milka dolcsit is, és cserébe a koksz is modernebb egy kicsit.
Persze, tény, hogy a pekingi olimpia Kínának presztízs olimpia, ahol, ha beledöglk a nép, akkor is jó idő lesz, akkor is csupa mosolygós ember lesz, magyarán, minden tökéletes lesz, a rendszerrel az élen.
NEm Baló szabta el, hanam a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, amikor anno odaítélték a játékokat, és nem kérdeztek meg egy-két keleti blokkos veteránt, hogy ez mit jelent a rendszer reklámjának szempontjából...

qqriq 2008.08.22. 09:20:00

"A humanitás és szolidaritás emelhetné az Olimpiát minden más sportverseny fölé."

Igazad van. De ha tényleg így lenne akkor nem lenne olimpia, mert nem lenne ország amely megrendezhetné és nem lennének sportolók akik elindulhatnak.

Én nem érzem, hogy a kinti magyar kommentátorok hozsannáznának, Tibettel foglalkozni meg nem az ő dolguk. Meg ha megemlítenék talán jó pár órára "megszakadna" a vonal, az meg jó lenne...?

Kevesebb indulat, több racionalitás! És amikor felkelsz figyelj rá, hogy a jobb lábad legyen először a padlón... :-)

qq

GrF 2008.08.22. 09:24:26

Tökéletes fedősztori...mármint az Olimpia. Ennek takarásában bármilyen gusztustalanságot el lehet követni, és még a nagy "emberbarát" USA vezetői is elmentek Pekingbe bárgyún mosolyogni, kis papírzászlókkal integetni. Zajlanak az események, közben Tibet-ben halomra lövik az embereket. Nem számít, most lehet, áll még a paraván!

Krumpli 2008.08.22. 09:24:44

Egyszerűen igazad van.
Az olimpiát pedig a nezők teszik majd tönkre, ti. doppingműsort senki sem fog nézni. Akkor majd csökken a nézettség, csökken a pénz stb, stb, stb...

Én 2008.08.22. 09:33:21

Az első újkori olimpia Athénban volt.
Az utolsó is ott múlt ki.
Ami most van, az csupán cirkusz. :((

akárki 2008.08.22. 09:43:05

Az úszást mint tipikus doppingsportot miért nem említetted nagy kínafröcsögésedben?
Ja, hogy abban amcsik nyertek, régen meg a magyarok?

"a az éremtáblára nézek, akkor azt látom, hogy a kínaiaknak még van húsz jó évük. Aztán belefulladnak a szmogba, a pártállami erőszakba és abba, hogy állatokként kezelik saját polgáraikat."

Nicsak, egy futurológus!

Ugyanez volt nálunk is 40 évig, akkor miért nem járt a szád az emberi jogok miatt?
Ja, hogy belülről kicsit másként néz ki a dolog, mint mostmár "nyugati" polgárként?
Gyorsan felejtesz!

De kína mégsem rohan le idegen olajban és nyersanyagokban gazdag országokat mondvacsinált indokokkal.
Kína nem tart fogva nemzetközi hírügynökségek újságíróit tárgyalás nélkül (és még sok más embert), csak mert szerinte terroristákal kollaborált.
Hajrá emberi jogok!

Egyébként pedig azzal néznéd le a sportolókat, ha kommentár közben odavetnél egy kis tibetproblémát.

Scientist · http://deadindian.extra.hu 2008.08.22. 09:45:29

a csapatsportokban még van valami tisztelnivaló. kivéve ha olyan genyó a bíró mint a magyar - orosz meccsen

Jim 2008.08.22. 09:48:47

Mi bame, mi ez az egész már, amikor aznap tör ki egy háború, amikor az olimpia kezdődik...Egy nagy kalap szar az egész, és nem csak azért, mert a magyarok semmit nem nyernek...egy foci eb-t (vb-t) nem adnék 10 olimpiáért sem. Basszus, hasonlítsátok össze a nyár elejei foci eb hangulatával, könnyedségével, élvezetességével ezt a kalap szart...

huta9020 2008.08.22. 09:49:45

"De kína mégsem rohan le idegen olajban és nyersanyagokban gazdag országokat mondvacsinált indokokkal."
MÉG nem...
Egyébként tajvan megszállását, oh bocsánat visszatérését az anyaországhoz folyamatosan lebegtetik...

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2008.08.22. 09:51:26

Be kellene zárni ezt az egész cirkuszt, csak sajnos már viszi a lendülete tovább. Muszáj lett volna Coubertin bárónak valaki szubjektív, kőgazdag (értsd: nem olyan könnyen megvesztegethető) generációról generációra öröklődő jogtulajdonost megbíznia aki az eredeti eszme tisztasága felett őrködik, és amint úgy látja hogy már nem ura többé az eseményeknek, megvonja a jogokat és bezárja a boltot. (Jellemző hogy ennek a képmutató faszfej Rogge-nak az a legnagyobb problémája hogy az Usain Bolt hogy örül az aranyának.)
Kínának eleve nem lett volna szabad olimpiát adni, az összes többi már csak következmény. A döntéssel már legitimálták a diktatúrát, innentől mi értelme moralizálni. Üzenetértéke egy Indiai olimpiának lett volna. Az mégis csak demokrácia, még ha kicsit fura hely is.

is 2008.08.22. 09:51:32

azon én is sokat filózom, hogy egy úszó, ha jó, akkor 1x aranyat nyerhet pályfutása alatt, ha meg birkózó, akkor 2-3-at. ez elég igazságtalan, hogy egyes sportágakban annyi aranyat kiosztanak.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2008.08.22. 09:53:19

Gyökér Rogge 2.0: a spanyolok nem gyászolhatják a repülőbaleset áldozatait. A rohadék. Fekete mezben szarnék a VIP tribünje elé.

akárki 2008.08.22. 09:57:34

huta9020
"MÉG nem..."

Ezeket hagyjuk, maradjunk a tényeknél. (Itt mindenki futurológus?)

"Egyébként tajvan megszállását, oh bocsánat visszatérését az anyaországhoz folyamatosan lebegtetik..."
Mióta is?

Elárulom, az úgy szokott lenni, hogy beszól valamint Tajvan, erre kína visszaszól.
KB. 2 nap alatt el tudnák foglalni az egész országot, de lehet, hogy túloztam.

De nézzünk egy másik példát:

HK-t is átalakították kommunista területté, nemde?
Azóta rettegnek az emberek HK-ban, jól tudom?

Jim 2008.08.22. 09:57:47

Karmadealer!

Mimimi? Avass be, mert nem tudom, higy mit makogott megint az a fostalicska!

Kruger Papa · kruger.blog.hu 2008.08.22. 10:02:47

Egyébként mi ez a nagy Olimpia láz?
Mit számít, ha pár génkezelt messzebbre, magasabbra és gyorsabban csinálja magát?
Miért kell nemzeti mélabúba zuhanni, ha "csak" a másodikok, vagy akárhanyadikok a mieink egy ilyen vetélkedésben?

focibarat 2008.08.22. 10:12:21

Tudomásul kell(?) venni, hogy a világhatalmak presztízskérdést csinálnak az olimpiai szereplésből - mint annó a szoc. tábor országai - így a kis országoknak alig van esélye a jó szereplésre a fő sportágakban. Maradnak a peremversenyek - nekünk kajak-kenu - ahol még álltathatjuk magunkat valaha volt sportnemzeti múltunkkal.
Amúgy két kérdés:
Ellenőríztek-e egyetlen amerikai, kínai vagy orosz versenyzőt is ezen az olimpián? Avagy csak vietnámi, üzbég és egyéb csóró nemzeteket lehet lebuktatni.
Ha választani kellene a sportsikerek és egy tisztességes jólétben élő ország között, melyiket választanátok?
Szerintem az első magával hozná idővel a másodikat is...

Én 2008.08.22. 10:15:48

akárki: azért kína nem egy matyóhímzés. Csak nem tudsz az ottani Guantanamókról. Vagy éppen tudsz ;)
Mellesleg az USA is egy nagy rakás szar ilyen szempontból. Meg az oroszok is. Na, mi a közös bennük?

sfsdgggdsgfdgdg 2008.08.22. 10:15:58

Peking előtt Kínának 100 aranya nem volt összesen... most meg a felét megnyerték 1 olimpián...amit náluk rendeztek.

tiszta csalás. megy a nyali ezeknek... meg a kokszman phelpsnek. aki 8 egymást követő napon úszik 2x vagy 3x, mindegyik futamban első, és legroszabb esetben is úszik 1 világcsúcsot a döntőben. valamikor már az előfutamban is.
nincs pihenőnapja, nem kell regenerálódnia..

aztán a 13 éves kínai kisribancok...
meg műugrás..

az összes ilyen pontozásos sportot száműzni kell az olimpiáról. ahol nem lehet lemérni egyértelműen,hogy ez vagy az nyert, hanem pofára meg politikai szempontokból emberek ítélik meg, az nem kell.
Főleg szinkronúszás nem. Sőt, azt be is kéne tiltani. Az nem sport. A torna sem. Se a műkorcsolya. Menjen jégrevűt vagy balettet nézni, akit ez érdekel. Elhiszem én, hogy van benne sportteljesítmény. Amikor Reevesből Neot csináltak, vagy Stalloneből Rambót, abban is volt.
És? Most akkor legyen az is olimpiai szám?

focibarat 2008.08.22. 10:16:37

Helyesen: a tisztességes jólét hozná magával idővel a sportsikereket is.

sfsdgggdsgfdgdg 2008.08.22. 10:16:57

Végre egy nemzetközi sportesemény, ahol normálisan tudják lejátszani a Himnuszt

KopaszMercis 2008.08.22. 10:17:14

A pacifizmus szep eszme, de bele lehet halni kedves blogiro
Itt nalunk gyuloljuk a ciganyokat, a szlovakok a magyarokat, jan slota tankokkal akar budapestre jonni stb.

Es nezd meg a gazdasagi fejlodesuket... Kurvara nem fekete vagy feher ez a kerdes..

Az elsportolok meg alja nep

sfsdgggdsgfdgdg 2008.08.22. 10:20:14

Aki most azzal jönne, hogy amikor Csollány vagy Ónodi nyert, vagy a Keleti Ágnes, akkor jó volt?
Nem. Csollány aranyérme is nulla..a torna nem sport...
Elhiszem, hogy komoly teljesítmény van mögötte, de ez a Cirque du Soleil-be való, nem az olimpiára...

Lohengrin 2008.08.22. 10:23:18

"De kína mégsem rohan le idegen olajban és nyersanyagokban gazdag országokat mondvacsinált indokokkal."
Lerohanni nem, de fél Afrika már Kinával szemben adósodik el. Gyakorlatilag megvették öket és a jövőjüket kilóra abból a pénzből amit Europában szociális hálóra, autópályára, népjólétre és hasonló marhaságokra költenek. Aki pedig ezzel nem ért egyet, nem hajlandó éhbérért dolgozni és nem teszi magáévá Kina nagyhatalmi ambicióit azt átnevelő táborba zavarják, vagy egyszerűen lepuffantják.
"Ugyanez volt nálunk is 40 évig..." - egy nagy büdös lócitromot legfennebb 15 évig. A mai Kinában nincs Hoffy, nincs rendszerkritika, de van fekete Mercedes, éhezés, cenzura és helyi kiskirályok akiknek mindent szabad. Ilyen esetleg Romániában, Bulgáriában és a SZU-ban volt, Magyarországon pedig a 60-as évekig.
"..és még a nagy "emberbarát" USA vezetői is elmentek Pekingbe bárgyún mosolyogni.." - ennek valahol örvendek, mert Georgie Boy sokkal viccesebb mint a kabalafigurák, engem szorakoztat ahogy bárgyún rá-rácsodálkozik a nagyvilágra. Nagy humorbomba az öreg persze nincs ennek tudatában. :)

KopaszMercis 2008.08.22. 10:24:59

Hoffy,
Nekem az otthoni Hiffy-men van mp3

Prf.Gyalogfarkas 2008.08.22. 10:39:19

Ott vált nagyon szarrá ez a vélemény, amikor megjelent benne az, hogy tibet...

Lohengrin 2008.08.22. 10:44:21

"Elárulom, az úgy szokott lenni, hogy beszól valamint Tajvan, erre kína visszaszól.
KB. 2 nap alatt el tudnák foglalni az egész országot, de lehet, hogy túloztam."

Elárulom neked, hogy Tajvanon kinaiak élnek akiknek rokonaik vannak a kontinensen. Látszik, hogy neked nem volt bözödi rokonod, mert akkor biztos habzó szájjal le akartad volna rohanni Romániát amikor Ceusescu egy falut egyszerű kivagyiságból eltüntetett a Föld szinéről a lakosait pedig a hegyeken túlra deportálta. Hidd el nem könnyű Tajvanról végignézni, hogy a nagypapa házát dózerolják a cocializmus nevében. Szerencséjükre van egy nagy barátjuk és stratégiailag sokkal fontosabbak mint Grúzia.
"Mióta is?" - körülbelül azóta amióta Tajvan létezik.
"HK-t is átalakították kommunista területté, nemde?
Azóta rettegnek az emberek HK-ban, jól tudom?"
Nem tudod jól. :) HK mai napig spéci terület, akárki nem költözhet csak úgy oda és a helyi cégekre sem tette rá az állam a kezét. Ez része volt az átadási szerződésnek. Amúgy HK sem a régi.
Ha a kinai csodát keresed akkor az Shanghaj - a világ egyik legmodernebb városa - persze csak kirakat. Kicsit olyan Las Vegas szerű copy-paste város.

Bud 2008.08.22. 10:57:41

Én! Ha nyertünk volna 6-8 aranyat eddig, akkor ez is újkori olimpia lenne a szemedben. Ha mi nyerünk akkor egy tisztességes plimpia, jó szervezéssel, ha mások akkor csak a koxról szól minden, meg a tibetelnyomásról. Mind koxolnak ettől ne félj. Ha elvennék phelpstől az aranyat 3 másodpercig lenne Lacié, aztán kiderülne, hogy ugyanazt szedi ő is. (A növekedésserkentő hormont tuti egy piacról szerzik, az állukat meg egy katalógusból választották) Talán Fazekas az egyetlen pontszerző ezen az olimpián aki májkrémen és szalonnán készült fel, de ez mindíg így volt, csak eddig mi nyertünk és így elfogadtuk.

Green21 · http://www.fullstart.hu/szabodezikepek.htm 2008.08.22. 11:02:22

Süllő filé petrezselymes fokhagymás vajja

kamasuka 2008.08.22. 11:12:55

"De kína mégsem rohan le idegen olajban és nyersanyagokban gazdag országokat mondvacsinált indokokkal.
Kína nem tart fogva nemzetközi hírügynökségek újságíróit tárgyalás nélkül (és még sok más embert), csak mert szerinte terroristákal kollaborált."

De nagy hülyeség ez!

Dehogynem!

hmmm 2008.08.22. 11:13:17

"fél Afrika már Kinával szemben adósodik el"

Megnyugtatlak, már Kína az USA legnagyobb hitelezője.

Emberi jogokról meg Tibetről jut eszembe, Irakból meg Afganisztánból hazajöttek már a magyar katonák? Jaaa, az más, hát persze, mer a magyarok csak csicskások, izé, emberbaráti segítők.

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2008.08.22. 11:13:18

Szívemből szóltál.
Persze lehetne árnyalni a képet, de egy levegővel ez így kerek. Mao ennyit még sosem volt a magyar képernyőn.

cooper 2008.08.22. 11:21:15

A Kínaiak lenyúlták a sportjainkat :) Kokszos lovakat adnak alánk :). Én köszönöm nekik, hogy végre ledől a tabu, hogy sportnemzet vagyunk. Túrost, dohányzó, alkoholista tömegekkel vagyunk tele. Kína csak szépen lenyúlja a szart se érő aranyakat, így igaz! Korrekt írás. Csak mihez tartás végett, az Usa éremért játszik a vízilabdában, és örülnék nagyonnagyon, ha velük játszanánk a döntőt(minden szempontból). Mert ha az Usa jó lesz, akkor az nekünk is jó, mert már azt is rebesgették, hogy a vízilabda is túró, nem olimpiára való. Jó írás, tabut feszegetsz, nagyon helyes. Sitt Pál meg ássa el magát.

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2008.08.22. 11:29:49

1988, Schmitt Pál nyilatkozik a szöuli olimpiai csapat szponzorációjáról.

kereso.nava.hu/nava/public/popup_details.php?doc=212426

szúnyog 2008.08.22. 11:36:20

nem értem az ilyen irigy embereket.
mert a magyarok nem doppingolnak, ugye? azert vagyunk a mindenkori doppinglista masodik (2.) helyen.
kina iszonyatos energiat beleolt a sportba, azert tartanak itt. mi meg pont ott, amit megerdemlunk...

Karesz000 2008.08.22. 11:52:50

Lehet, hogy vannak dolgok Tibetben. De annak SEMMI köze sincs az olimpiához. Nem Tibet miatt rendeznek olimpiát, és nem az olimpia miatt van zűr Tibetben. Butaság ezt felhozni az olimpiával együtt. Szerintem.
A rendező ország mindig jobban szerepel bármilyen világversenyen, mint egyébként. Engem is meglep a rengeteg érem, amit nyernek. De nagyon sokuk úgy van itt, hogy közben nagyon komoly helyezései vannak az elmúlt világversenyekről is.
A kokszról meg annyit, hogy amíg a laborban be nem bizonyosodik, hogy mindkét próbája pozitív, addig nem doppingol senki. Akár tetszik, akár nem. Még akkor sem, ha 3 nap alatt 10 világcsúcsot úszik, közben meg lenyom egy laza 100 méteres síkfutást 8.9 alatt.
Jah, és a torna sport. Próbáld ki, aztán majd lehet dumálni

2008.08.22. 11:56:38

focibarát kérdezd meg erről a svédeket meg a portugálokat pl

netuddki 2008.08.22. 12:00:27

Te kicsit beteg vagy.
Nem tudom mi a bajod bizonyos sportagakkal... (ha nem tetszik nem kell nezni)

Amugy meg ahogy fejlodik az orszag ugy fejlesztik a sportot (annak jo es rossz oldalaval)

Amugy meg nem hiszem (szubjektiv), hogy volna meg 20 evuk. Se nekik se a demokraciaknak.

Mellesleg eleg regota meglevo allam Kina. Tudni fognak valtani.

Szerintem te fanyalogsz. Ehezo kinaiakat, meg nyomort meg hullahegyeket akarsz latni. Mert hogy kommunistak meg diktatura meg minden. Aztan kiderul, hogy arnyaltabb a kep. MIERT a szart raknak ki a kirakatba? Azert, hogy azt mondthasd - na ugye megmondtam. Magyarorszag mikor fog dicsekedni a korrupcioval meg a feudalis berendezkedesevel?

A penz pedig mar reges-reg szetbasz sok mindent, miert pont az olimpia lenne a kivetel?

mayt.0.10 2008.08.26. 21:25:06

netuddki,karesz000, meg a hozzájuk hasonlóknak:
Ti vagytok a betegek, csak még nem tudtok róla!
A világ sokkal összetettebb lett annál, semhogy így
szét lehetne válogatni a dolgokat.
Ha megveszed az olcsó kínai árut, azzal te is fenntartod
a diktatúrát, ha megveszed a márkás, gyerekmunkával készülő akármilyen cuccot azzal te is a gyerek orra alá tartod a maró ragasztót ami szétszedi a tüdejét öt év alatt. Ha nézitek a
cirkuszt, és nem vesztek tudomást tibetről, meg az egész
diktatúráról akkor ti is elismeritek azt, és ti sem tesztek ellene
semmit.
Ha viszont majd TI kerültök szarban, valamilyen egyéb támában ( hazai egészségügy, szopat az apeh, vagy akármi más) akkor kéretik egy csöppet se vinnyogni senkinek sem.

akárki 2008.08.27. 09:08:12

Lohengrin 2008.08.22. 10:44:21

""Mióta is?" - körülbelül azóta amióta Tajvan létezik."
Ezért írtam, hogy ez a nagy "fenyegetés" csak szópárbaj.

"Nem tudod jól. :)"
Irónia volt. Azért van ott a "jól tudom" a végén. :)

"A mai Kinában nincs Hoffy, nincs rendszerkritika, de van fekete Mercedes, éhezés, cenzura és helyi kiskirályok akiknek mindent szabad."

Tiszta szerencse, hogy nálunk nem él a lakosség kb 1/4-e a szegénységi küszöb alatt. (ez is irónia :P)
Az is szerencse, hogy nálunk nincsenek "kiskirályok", akiknek mindent szabad. :)

Én 2008.08.22. 10:15:48
"akárki: azért kína nem egy matyóhímzés."

Így van, csak rámutattam arra, hogy a többi ország semmivel sem jobb, mint Kína.
süti beállítások módosítása